Música

MÚSICA
Dijous 5 de novembre
M'AGRADA LA TARDOR
Hola Girafes!!!
Com us agrada molt la música, us presento la cançó de "M'agrada la tardor", per a què la pogueu ballar i cantar!!!

Desprès d'escoltar la cançó, us deixo la imatge de 3 fulles. Podeu pintar les fulles dels tres colors que apareixen a la cançó. Saps quins colors són? 
Escolta la cançó tantes vegades com necessitis i endivina els colors.

Podeu guardar la imatge a l'ordinador, imprimir-la i pintar les fulles amb colors, ceres o pintura. O si preferiu pintar-les a l'ordinador, copieu la imatge al PAINT i pinteu-la dels tres colors corresponents.


Setmana del 15 al 19 de juny

Bon dia Micos i Girafes! 

Avui donem la benvinguda a l'última  setmana de curs. Em fa molta pena acomiadar-me de tots i totes vosaltres, ha estat un any increïble al vostre costat  i us vull donar les gràcies per tots els moments  viscuts. Es per això que aquesta setmana vull compartir amb vosaltres diferents cosetes especials. 
En primer lloc, us vull deixar la cançó "De ellos aprendí", una cançó que hem vist i escoltat algunes vegades a l'escola. Parla d'herois i heroïnes que lluitan per fer realitat els seus somnis. Desitjo que  cumpliu tots i cada un dels vostres.   

De ellos aprendrí- David Rees


En segon  lloc, els moments viscuts amb vosaltres han estat plens de diversió. I la diversió em recorda a l'estiu, una estació que està a punt d'arribar i que ens té preparats mil aventures plenes de màgia i il·lusió. Comença l’estiu! Aprofita i viu, salta, canta, balla i riu!! Per això us deixo la cançó de Comença l'estiu. 

Comença l'estiu-Dàmaris Gelabert


Us deixo també la lletra de la cançó per pintar-la i a fegir-la al nostra cançoner. 
Comença l'estiu

Finalment, vull donar-vos les gràcies a tots i totes vosaltres per la vostra participació en les connexions d'aquest últim 3r trimestre. I a totes les famílies, per ajudar-nos a connectar amb els més petits de l'escola. 

Us desitjo un estiu màgic!
Una forta abraçada,
Pol 


Setmana del 8 al 12 de juny 

Bon dia Micos i Girafes! 

Aquesta setmana vull compartir amb vosaltres una història especial. És un conte que tracta sobre 4 animals., als que els hi agrada molt la música, que decideixen començar un nou viatge en busca d'aventures. Durant la pròxima connexió us explicaré aquesta bonica història. 

Us deixo dos versions de la història que us encantaran. En primer lloc, Els músics de Bremen i les tres bessones, i en segon lloc, us volia deixar aquest mateix conte representat al Liceu de Barcelona i canta't en òpera, un estil de música diferent i extraordinari. . 

Cliqueu en el títol dels vídeos per tal de poder veure'ls.  

També he pensat que pot ser divertit tenir una màscara de cada un dels protagonistes d'aquesta història. Així que us deixo unes màscares ben maques que podeu pintar i retallar per tal de possar-vos-les i convertir-vos en els propis personatges. 

Tinc moltes ganes de veure-us. Ja queda menys! 

Que la música no pari! 


Una forta abraçada, 
Pol

Setmana de l'1 al 5 de juny 

Bon dia Pirates! 

Hola Micos i Girafes, aquesta setmana treballarem al voltant de la vida pirata. Per això, us vull enviar una de les cançons que hem estat escoltant al llarg del curs, no només a música,  en d'altres assignatures també. La cançó es diu Els Pirates, del Pot Petit. 

Els Pirates-El Pot PetitLes cançóns, moltes vegades, són històries. Doncs bé,també  us faig arribar una història musical d'un pirata despistat i d'una escola pirata molt especial. 

El Pirata Despistat- El Pot Petit


PER FER LA PRÒXIMA CONNEXIÓ, US ANIMO A POSAR-VOS UN MOCADOR DE PIRATA AL CAP I UN PEGAT(PARCHE) A L'ULL, ENS HO PASSAREM PIPA! 
Us envio la lletra de la cançó "Els Pirates" per afegir-la al nostre cançoner. Clica la imatge per poder veure la lletra, i pinta el PIRATA. Us desitjo una feliç setmana nens i nenes! Tinc moltes ganes de veure-us. Ja queda menys. 
Una abraçada molt forta, 
Pol. 

setmana del 25 al 29 de maig

EXPERIMENT MUSICAL AMB AIGUA
 

Bon dia Micos i Girafes! Aquesta setmana he pensat de fer un experiment musical. Ja sabeu que els sons algunes vegades són greus i d'altres són aguts. Doncs aquest experiment ens ajudarà a veure-ho molt més clar.

Durant la pròxima connexió, farem en directe l'experiment. Us deixo a continuació el material per si voleu preparar-vos i des de casa anar fent l'experiment juntament amb mi. 

Què necessitem?

  1. 4 gots de vidre
  2.  Gerra plena d’aigua.
  3. Alguna cosa que ens serveixi per donar color a l’aigua (Tint o qualsevol cosa natural que li pugui donar una mica de color a l’aigua).


Com podeu veure, per poder fer l’experiment,des de casa,necessitem l’ajuda d’un adult. En el cas que això us sigui impossible, no patiu, jo des de casa meva el faré perquè, durant la connexió, el puguin veure i anar observant aquells nens i nenes que no el puguin fer.  

Quines ganes de fer-lo, ens ho pasarem pipa!! 

També us deixo una nova cançó amb la que aprendrem les parts del cos i amb la que gaudirem tots i totes plegats. Balleu-la a casa i durant la pròxima connexió la ballem tots junts. 

Hey Bugui Bugui-Cançó Infantil Catalana 

Tinc moltes ganes de veure-us, una abraçada molt forta Micos i Girafes!! 

Pol 
setmana del 18 al 22 de maig 

LES CASTANYOLES ESBOJARRADES 

Hola nenes i nens de P3, aquesta setmana us proposo crear un instrument amb material reciclat, unes castanyoles molt divertides.

Cliqueu a la següent foto per poder veure el material necessari i els passos a seguir per tal de crear aquest màgic instrument.

M'encantará veure durant la connexió com han quedat les vostres castanyoles. Un cop les tingueu fetes, us animo a que poseu  aquesta cançó, i intenteu picar el ritme amb les castanyoles esbojarrades. Heu de picar cada cop que la cançó digui zum. 

I sobretot, no pareu de ballar!!!!

Zum Zum fa l'Abella- Jordi Tonieti 

Us desitjo una feliç setmana. Tinc ganes de veure-us, ja queda menys! 
Una abraçada, 
POL


 Setmana del 11 al 15 de maig


Bon dia Micos i Girafes!!

Primer de tot us volia fer arribar dos cançons que coneixeu, que hem cantat i que vull que les escolteu i les gaudiu fent el mico i la girafa per casa. 

Sóc un Mico- El pot petit. Amb aquesta cançó podem treballar el moviment i la imitació de ritmes. La cançó de les girafes.  Una cançó per aprendre i ballar a casa. Aquesta setmana també us envio alguns ritmes per treballar tot picant de mans fort o fluix. Com vàrem practicar la setmana passada. També podeu utilizar  instruments si en teniu, caixes, o el que vulgueu, 
Clica a la foto per veure els diferents ritmes.També us faig arribar la cançó que vàrem escoltar durant la passada connexió on s'escolta de forma clara, quan la música sona forta i fluixa.  

Us desitjo una feliç setmana, tinc ganes de veure-us!!

PolSetmana del 4 al de 8  maig 


Bon dia Micos i Girafes!!

Aquesta setmana us presento diferents cosetes. En primer lloc m’agradaria que treballéssim sobre les diferents tonalitats que poden tenir les melodies, les cançons. Sabem que a vegades la música pot sonar forta o fluixa, o ni massa forta ni massa fluixa.


Doncs bé, en primer lloc us deixo la cançó de la Dàmaris Gelabert “Fort i Fluix”, que ja coneixeu i que us encanta. Us animo a cantar-la a tots junts a casa.


En segon lloc us deixo unes imatges on veureu diferents dibuixos. Heu de retallar-los, pintar-los i enganxar-los en els fulls que us envió de fort i fluix. Per fer-ho, heu de pensar si els dibuixos els podem relacionar amb un so fort o amb un so fluix.


Clica en la imatge per veure els dibuixos. 


Clica en la imatge per veure els fulls de fort i fluix 


Us desitjo una feliç setmana, tinc ganes de veure-us!!

Pol 
Setmana del 27 d'abril 
¡¡BON DIA MICOS I GIRAFES!!

Ja sabeu que m’agraden molt les històries i les llegendes, i encara més si estan plenes de música. Doncs bé, aquesta setmana us presento una història un tant estranya. Aquesta setmana us he preparat el conte “El Flautista d’Hamelín”. Una història on la música pot fer coses meravelloses.

El conte us l’explicaré el dia que ens veiem per videoconferència, de moment us deixo els següents dibuixos relacionats amb la història i també un video fet per "Una mà de contes" perquè aneu coneixent la història de la ciutat d'Hamelín, espero que us agradi.


Clica sobre el video per veure la història "El Flautista d'Hamelín"

Clica sobre la foto per trobar il·lustracions de la història i    pinta-les. ¡Tinc ganes de veure-us, ja queda menys!

Una  forta abraçada,


PolDIADA DE SANT JORDI!! 

Bon dia nenes i nens de P3!!
Aquesta setmana a l’escola i a tot Catalunya es celebra SANT JORDI. Des de l’escola us volem omplir la setmana de música. 
Per aquest motiu us fem arribar diferents cançons de Sant Jordi, música de molts colors i per a gustos diversos.


També us volem fer saber que el proper dimecres 22 d’abril a les 18:00h, Dàmaris Gelabert portarà a terme un concert molt especial per tal de celebrar aquesta festa que tant ens agrada al castell de youtube. Us adjuntem el vídeo enllaç amb el que podreu gaudir d’aquest màgic concert. CONCERT DÀMARIS GELABERT 
DIMECRES 22 D'ABRIL A LES 18:00H


PROPOSTA DE CANÇONS PER ESCOLTAR AQUESTA SETMANA DE SANT JORDI


  • Cançó Popular de Sant Jordi de Lluis Gili 

  • Cançó Sant Jordi, Dàmaris Gelabert 

  • Cançó Sant Jordi, El Pot Petit    • Cançó Sant Jordi i la Princesa 

Finalment, la Maite ens ha preparat un conte titulat El Drac i la Flauta, us el deixo aquí perquè el gaudiu. 


TINC GANES DE VEURE-US, JA QUEDA MENYS!!UNA FORTA ABRAÇADA.

POL 
HOLA NENES I NENS DE P3 !!

Durant les últimes setmanes vàrem estar treballant que hi ha sons que són aguts i d'altres que són greus. 

Quan els animals són petits, com per exemple un grill, el seu so és agut. Quan els animals són més grans, per exemple un elefant, el  seu so és més greu. 

Us deixo un joc on haureu de classificar diferents sons en aguts o greu.  Però per ajudar-vos, primer vull que escolteu la cançó del Senyor Greu i el Senyor Agut.

Cançó:  "Clica el vídeo" 
Joc:  "Clica la imatge"Per poder veure si ha quedat clar, us deixo una tasca per fer a casa. M’encantaria que, un cop acabada, me la féssiu arribar al meu mail: hernandez.pol@pedagogium-cos.cat


 Objectiu de la tasca: 

  • Relacionar al senyor agut amb tots els animals i instruments que tenen un so agut mitjançant línies. En color blau 

  • Relacionar al senyor greu amb tots els animals i instruments que tenen un so greu mitjançant línies. En color verd 
Clica la imatge:                Molta sort a tots i a totes i una forta abraçada!!